tak jsem dnes tak různě přemýšlela a "navalilo" se mi pár nejasností.
Jsem ve 32. týdnu těhotenství a občas mám výtok - průhledný nebo bílý. Všimla jsem si že více to mám, když je vedro. Je to normální nebo není a měla bych alespoň zavolat svému doktorovi?
Někde jsem četla, že od 30.tt je normální tvrdnutí břicha. Mají to všichni? Jak to poznám? Co to znamená když břicho tvrdne nebo naopak netvrdne?
Mám těhot. cukrovku a už mi nějak dochází nápady na to co jíst. Navíc mám poslední dobou celkem hlad a chutě. A když mám na něco chuť, nechci si dát zase okurkru, kterou jím vlastně pořád. Co tak během dne jíte a v jakém množství?
A poslední věc, která mě vlastně přiměla o všem přemýšlet. Dnes jsem volala do porodnice (v Neratovicích), abych se zaregistrovala a objednala na předporodní vyšetření. Na stránkách mají napsáno, že se tam mám dostavit ve 36. týdnu. Sestra mě ale objednala "až" na 30. října (což je jen 16 dní před TP, můj doktor stanovil TP na 16. 11., v Gennetu mi napsali TP 12. 11.). Takže mám trochu obavy, abych nerodila předčasně a tím pádem ani nestihla předporodní vyšetření. Na tom jsem se chtěla zeptat třeba na to, jak dlouho po odtečení plodovky nebo jak častých kontrakcích mám přijet, na to jeslti manžel bude semnou celou dobu nebo ho přizvou opravdu až když bude jasné, že mimčo vyleze na svět, zda mají na pokojích víceméně plno nebo poloprázdno, atd.
Co (kromě doporučeného) mít s sebou do porodnice?
Používáte/používali jste rychlozavinovačky? Kolik jich
Kocky maminy a tehulky s lepsimi infos z viacerych stran pocuvam, ze by sme si tehotenstve nemali napriklad.. farbit vlasy, lakovat nechty - ze to ide do organizmu a skodi babatku. Mne sa to zda kusok uletene tak sa chcem popytat co vy na to. Potom napriklad .. sportovanie, ako je to? Tu nemam na mysli jogu ci Pilatesa, ale take tie viac "pohybovejsie" sporty. Alebo napriklad ..kava, kola, skratka kofein. Takze, podtrzeno a secteno.. je umely mytus a coho sa fakt radsej vzdat?